תנאי הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה
מדוע כדאי לבחור בפיזיקה כמקצוע מורחב? לשאלה זו יש תשובות רבות. אחת החשובות שבהן היא היתרון בעת הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה.
בקובץ המצורף ריכזנו את המידע על תנאי הקבלהלפקולטות שבהן ניתנת עדיפות לבעלי בגרות בפיזיקה בהיקף 5 י"ל.
הנתונים לקוחים מאתרי האינטרנט הרשמייםומן הידיעונים של המוסדות להשכלה גבוהה (קישורים – למטה).
תנאי הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה
לתשומת לבכם:
1. בבית הספר לרפואה ורפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב פיזיקה בהיקף של 5 י"ל היא תנאי קבלה לשנה א'.
2. בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל-אביב, תלמידי השנה הראשונה בתכניות הדו-חוגיות במתמטיקה, במדעי המחשב, בביולוגיה, ובמדעי המחשב עם הדגש בביו-אינפורמטיקה חייבים ללמוד קורס הכנה בפיזיקה בהיקף של 4 ש"ס. התלמידים שעמדו בבחינת הבגרות בפיזיקה בהיקף של 4 י"ל לפחות פטורים מכך.
3. בטכניון מתקבלים למסלולים לפיסיקה, להנדסת חומרים ופיסיקה, להנדסה ביורפואית, למתמטיקה-פיסיקה ולהנדסת חשמל-פיסיקה, חייבים לקבל פטור מסיווג פיסיקה או להצליח בבחינת הסיווג בפיסיקה לפני תחילת הלימודים.
למתקבלים למסלול להנדסת חשמל ולרפואה מומלץ לקבל פטור מפיסיקה לפני תחילת הלימודים.
התלמידים שעמדו בבחינת הבגרות בפיזיקה בהיקף של 5 י"ל לפחות בציון 70 לפחות, פטורים מכך.
4. בנוסחה לחישוב סף הקבלה לפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטת בן גוריון יש איבר הנקרא איבר הפיזיקה. סיכוייהם של תלמידים שלא נבחנו בחינת בגרות בפיזיקה בהיקף של 5 י"ל לעבור את סף הקבלה קלוש.
5. באוניברסיטת בר –אילן ברוב המסלולים בפקולטה למדעי החיים (מדעי החיים מורחב, ביוטכנולוגיה, מדעי המעבדה הקלינית) סטודנטים שלמדו בתיכון פיזיקה בהיקף של 4 יחידות לימוד ומעלה בתיכון והשיגו ציון 80 לפחות פטורים מקורסי הפיזיקה בשנה א' ללימודיהם.